Web3 en crypto voor ondernemers

In deze aflevering duiken we in de wereld van web3 en crypto currencies. In de laatste jaren hebben crypto munten zoals Bitcoin al heel wat aan populariteit gewonnen als betaalmiddel, maar de mogelijkheden voor bedrijven reiken veel verder dan enkel de betalingssystemen. In dit gesprek proberen we een licht te werpen op de opportuniteiten die hieruit voortvloeien voor bedrijven en hoe jij als ondernemer hierop kunt inspelen. We voeren dit gesprek met 2 ondernemers die volledig in deze wereld ondergedompeld zijn: Bert Marievoet van Moonbag Capital en Gianni Brisson van Hugsplatform.com .
Welkom bij de 31ste aflevering van de Business Mindset Podcast. In deze aflevering duiken we in de wereld van web3 en crypto currencies. In de laatste jaren hebben crypto munten zoals Bitcoin al heel wat aan populariteit gewonnen als betaalmiddel, maar de mogelijkheden voor bedrijven reiken veel verder dan enkel de betalingssystemen. In dit gesprek proberen we een licht te werpen op de opportuniteiten die hieruit voortvloeien voor bedrijven en hoe jij als ondernemer hierop kunt inspelen.

We voeren dit gesprek met 2 ondernemers die volledig in deze wereld ondergedompeld zijn: Bert Marievoet en Gianni Brisson.

Disclaimer: in dit gesprek zullen de basics van web3 en crypto currencies niet behandeld worden. We gaan dus uit dat de luisteraar al een bepaalde basiskennis heeft van deze concepten. Daarnaast willen benadrukken dat alles wat gezegd wordt in dit gesprek, op geen enkele manier geïnterpreteerd mag worden als financieel advies.


***


Chapters

00:00:00 - Start
00:00:24 - Intro
00:00:55 - Wie is Bert Marievoet
00:01:30 - Wie is Gianni Brisson
00:02:06 - Disclaimer
00:02:32 - Episode start
00:02:40 - Vraag 1: waarom nog veel angst
00:06:41 - Vraag 2: IT overtuigen
00:09:25 - Slechte marketing
00:13:22 - Killer app
00:15:05 - Invloed van regulering
00:16:21 - Vraag 3: Adoptie
00:25:38 - Impact van gaming
00:33:03 - Geld van de toekomst
00:39:05 - Kantelmoment in de geschiedenis
00:46:12 - Vraag 4: Adoptie binnen Belgische bedrijven
00:57:06 - Vraag 5: Wanneer blockchain gebruiken
01:14:25 - Vraag 6: Mindshift van de Belgische bedrijven
01:31:14 - Vraag 7: Meerwaarde van eigen tokens
01:40:34 - Vraag 8: Betalen in crypto currency
01:46:39 - Vraag 9: Eerste stappen voor freelancers
01:51:21 - Vraag 10: Rol van community
01:56:54 - Toekomst
02:00:10 - Slot
02:00:58 - Outro


***


Bert Marievoet is een straffe ondernemer die voor zichzelf een eigen traject heeft getekend. Wat begon met digital advertising voor Skynet en/of Proximus ging al snel verder naar De Persgroep om vervolgens in 2014 de country manager van België te worden voor Twitter. Vervolgens richtte Bert zijn eigen social media bedrijf op wat hij in 2019 verkocht aan SBS/Telenet. Sindsdien is Bert actief als investeerder, zowel als angel investor maar ook via Moonbag Capital, een research based crypto fonds dat zich richt tot professionele investeerders voor crypto exposure in hun portefeuille.

Gianni Brisson is een MVP designer met 25 jaar ervaring en gespecialiseerd in Software as a Service diensten. Hij werkte onder meer voor Insight, Telenet, Konvert en De Digitale Versnelling in diverse product en marketing rollen. In 2020 koos Gianni voor een carrière switch en besloot om zich full time toe te spitsen op zijn eigen blockchain project, hugsplatform.com, een open en gedecentraliseerd crowdsourcing platform. Sinds begin dit jaar heeft hij als één van de eerste bedrijven ter wereld ook een eigen digitale munt gelanceerd die geregistreerd is bij de financiële toezichthouder van Gibraltar.

De podcast wordt gehost door Jan Oris, freelance PHP/Laravel developer uit Kortessem (Limburg) met meer dan 7 jaar ervaring als developer en als zelfstandige. In zijn onderneming Ixudra ontwikkelt hij PHP web applicaties als consultant of op projectbasis. Naast zijn freelance activiteiten is hij ook al jaren geïnteresseerd in en actief in de start-up cultuur op nationaal en internationaal niveau.


***


Genoten van de podcast? Vragen/feedback over wat er besproken is? Laat het ons zeker weten! Benieuwd naar updates en nieuwe afleveringen? Volg ons zeker op social media en je blijft altijd op de hoogte!

The Business Mindset Podcast
Website: https://businessmindset.be
E-mail: jan.oris@businessmindset.be
Twitter: https://twitter.com/BizzMindPodcast
Facebook: https://www.facebook.com/BusinessMindsetPodcast
Instagram: https://www.instagram.com/BusinessMindsetPodcast
YouTube: https://www.youtube.com/c/BusinessMindsetPodcast


***


Jan Oris
E-mail: jan.oris@ixudra.be
Website: https://ixudra.be
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/jan-oris-797a7bb
Twitter: https://twitter.com/ixudra
Facebook: https://www.facebook.com/Ixudra
Newsletter: https://sendfox.com/ixudra


Bert Marievoet
Website: https://moonbag.io
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/bertmvt
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/moonbagcapital
Twitter: https://twitter.com/bertm
Instagram: https://www.instagram.com/nftcllctr


Gianni Brisson
Website: https://www.hugsplatform.com
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/gibr
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/hugsltd
Twitter: https://twitter.com/HugsPlatform


Soundtrack:
District Four - Kevin MacLeod (https://www.incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0
http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/


★ Support this podcast on Patreon ★