Vrouwen en ondernemen

In deze achtste aflevering hebben we het over vrouwelijke ondernemers en zelfstandigen. We bespreken de huidige stand van zaken, de verschillen tussen mannen en vrouwen en welke hindernissen we nog moeten overwinnen. We voeren dit gesprek met twee ervaren ondernemers: Yulia Stark en Dorien Breels.
Welkom bij de achtste aflevering van de Business Mindset Podcast, waar we proberen om Belgische freelancers en zelfstandigen te helpen in hun onderneming door boeiende gesprekken over alle aspecten van de business.

In deze aflevering hebben we het over vrouwelijke ondernemers en zelfstandigen. We bespreken de huidige stand van zaken, de verschillen tussen mannen en vrouwen en welke hindernissen we nog moeten overwinnen.

We voeren dit gesprek met twee ervaren ondernemers: Yulia Stark en Dorien Breels.

Yulia Stark zette haar eerste stappen in de bedrijfswereld in de financiële sector maar na enkele jaren had zij steeds meer de nood om zelf te beginnen ondernemen. Sindsdien heeft zij voor zichzelf een indrukwekkend traject gecreëerd met heel wat mooie verwezenlijkingen. Zo is ze oprichter van de FAB academy, een accelerator voor vrouwelijke ondernemers, voorzitter van de European Women Association en een internationale keynote speaker op verschillende conferenties in 3 werelddelen.

Dorien Breels kreeg van jongs af aan de ondernemersmicrobe mee van haar vader, die zijn eigen bedrijf Pubmarket! vanaf de grond opbouwde. Zodra ze kon, stapte ze mee in de onderneming en toonde vanaf het begin dat meer dan bereid was om initiatief en verantwoordelijkheid te nemen. Al snel werd ze vervolgens CEO van Markedeer, een dochteronderneming van Pubmarket! om enkele jaren later vervolgens samen met haar vader de rol van CEO bij Pubmarket! zelf op zich te nemen.

De podcast wordt gehost door Jan Oris, freelance PHP/Laravel developer uit Kortessem (Limburg) met meer dan 7 jaar ervaring als developer en als zelfstandige. In zijn onderneming Ixudra ontwikkelt hij PHP web applicaties als consultant of op projectbasis. Naast zijn freelance activiteiten is hij ook al jaren geïnteresseerd in en actief in de start-up cultuur op nationaal en internationaal niveau.


***


Genoten van de podcast? Vragen/feedback over wat er besproken is? Laat het ons zeker weten! Benieuwd naar updates en nieuwe afleveringen? Volg ons zeker op social media en je blijft altijd op de hoogte!

The Business Mindset Podcast
E-mail: jan.oris@businessmindset.be
Twitter: https://twitter.com/BizzMindPodcast
Facebook: https://www.facebook.com/BusinessMindsetPodcast
Instagram: https://www.instagram.com/BusinessMindsetPodcast
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCnO9Daof6DrIqA1hx1bU0Cw


***


Jan Oris
E-mail: jan.oris@ixudra.be
Website: https://ixudra.be
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/jan-oris-797a7bb
Twitter: https://twitter.com/ixudra
Facebook: https://www.facebook.com/Ixudra 
Newsletter: https://sendfox.com/ixudra


Yulia Stark
Website: https://europeanwomenassociation.com/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/yulias/
Twitter:  https://twitter.com/yulia_stark


Dorien Breels
Website: https://www.pubmarket.be
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/dorien-breels/
Facebook: https://www.facebook.com/pubmarketSoundtrack: 
District Four - Kevin MacLeod (incompetech.com) 
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0
http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/


★ Support this podcast on Patreon ★