Van freelancer naar ondernemer

In deze aflevering hebben we het over de overgang van het leven als freelancer naar voltijds ondernemer. We bespreken hoe je dit het beste aanpakt, waar je op moet letten en hoe je gebruik kunt maken van een accelerator zoals Start it @KBC om je droom werkelijkheid te maken. Hiervoor zitten we uitzonderlijk samen met niet twee, maar drie gasten: Dirk Lievens van Start it @KBC, Marie Van den Broeck van My Add On en Stijn Martens van Hopr.
Welkom bij de zevende aflevering van de Business Mindset Podcast, waar we proberen om Belgische freelancers en zelfstandigen te helpen in hun onderneming door boeiende gesprekken over alle aspecten van de business.

In deze aflevering hebben we het over de overgang van het leven als freelancer naar voltijds ondernemer. We bespreken hoe je dit het beste aanpakt, waar je op moet letten en hoe je gebruik kunt maken van een accelerator zoals Start it @KBC om je droom werkelijkheid te maken.

Hiervoor zitten we uitzonderlijk samen met niet twee, maar drie gasten: Dirk Lievens van Start it @KBC, Marie Van den Broeck van My Add On en Stijn Martens van Hopr.

Dirk Lievens is een gekend gezicht in de Belgische start-up scene. Sinds jaar en dag is hij één van de drijvende krachten achter de Start it @KBC accelerator en is hij actief bezig met het helpen en ondersteunen van Belgische start-ups. Daarnaast is hij recent ook gestart met Start it X, waarmee hij intrapreneurship bij grote bedrijven wilt stimuleren. Bijkomend is hij ook actief als adviseur bij verschillende Belgische start-ups en scale-ups als freelancer in bijberoep.

Marie Van den Broek begon als freelance grafisch designer tijdens haar studies aan de UGent. Dit was echter van korte duur, want kort daarna stootte ze op een gat in de markt met de uitvinding van de MySleeve, een eenvoudig systeem om het leven met krukken makkelijker te maken. Ze kreeg dadelijk veel interesse van klanten en bedrijven en startte vervolgens My Add On om dit product (en nog vele anderen) op de markt te brengen.

Stijn Martens was jaren actief als werknemer bij verschillende digital agencies om uiteindelijk door te groeien naar Chief Marketing Officer bij Mobile Vikings. Na de overname door Medialaan werd hij echter freelance digital marketing consultant en werkte voor grote bedrijven zoals Philips en Telenet. Stelselmatig ging de drang naar het ondernemen toch groeien en na jaren conceptueel denken zetten hij vervolgens toch de stap naar full-time ondernemer met zijn bedrijf Hopr, de eerste online supermarkt van België.

De podcast wordt gehost door Jan Oris, freelance PHP/Laravel developer uit Kortessem (Limburg) met meer dan 7 jaar ervaring als developer en als zelfstandige. In zijn onderneming Ixudra ontwikkelt hij PHP web applicaties als consultant of op projectbasis. Naast zijn freelance activiteiten is hij ook al jaren geïnteresseerd in en actief in de start-up cultuur op nationaal en internationaal niveau.


***


Genoten van de podcast? Vragen/feedback over wat er besproken is? Laat het ons zeker weten! Benieuwd naar updates en nieuwe afleveringen? Volg ons zeker op social media en je blijft altijd op de hoogte!

The Business Mindset Podcast
E-mail: jan.oris@businessmindset.be
Twitter: https://twitter.com/BizzMindPodcast
Facebook: https://www.facebook.com/BusinessMindsetPodcast
Instagram: https://www.instagram.com/BusinessMindsetPodcast
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCnO9Daof6DrIqA1hx1bU0Cw


***


Jan Oris
E-mail: jan.oris@ixudra.be
Website: https://ixudra.be
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/jan-oris-797a7bb
Twitter: https://twitter.com/ixudra
Facebook: https://www.facebook.com/Ixudra 
Newsletter: https://sendfox.com/ixudra


Dirk Lievens
Website: https://startit.be/
Website: https://startitx.com/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/dirklievens/
Twitter: https://twitter.com/DiLievens


Marie Van den Broeck
Website: https://myaddon.be
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/marievandenbroeck/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/my-add-on
Twitter: http://www.twitter.com/marievbroeck
Facebook: http://www.facebook.com/MyAddOn
Vimeo: https://vimeo.com/myaddon


Stijn Martens
Website: https://hopr.be
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/stijnmartens/
Twitter: https://twitter.com/smartensSoundtrack: 
District Four - Kevin MacLeod (incompetech.com) 
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0
http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/


★ Support this podcast on Patreon ★