Revolutionair personeelsbeleid

In deze aflevering hebben we het over revolutionair personeelsbeleid. In de meeste bedrijven houdt men tot op de dag van vandaag nog altijd vast aan de standaard werkweek van 38 of 40 uur, hoewel er sinds de invoering van dit systeem in 1961 al heel wat veranderd is. Langzaam maar zeker komen er echter ook alternatieven naar boven, die niet alleen de werknemers maar ook de werkgevers heel wat positieve resultaten met zich meebrengen. We verkennen deze wereld met twee ondernemers die binnen hun eigen bedrijf de normen rond het personeelsbeleid doorbroken hebben: Tom Herrijgers van Marbles en Matthias Laqueur van Bossdata.
In deze aflevering hebben we het over revolutionair personeelsbeleid. In de meeste bedrijven houdt men tot op de dag van vandaag nog altijd vast aan de standaard werkweek van 38 of 40 uur, hoewel er sinds de invoering van dit systeem in 1961 al heel wat veranderd is. Langzaam maar zeker komen er echter ook alternatieven naar boven, die niet alleen de werknemers maar ook de werkgevers heel wat positieve resultaten met zich meebrengen.

We verkennen deze wereld met twee ondernemers die binnen hun eigen bedrijf de normen rond het personeelsbeleid doorbroken hebben: Tom Herrijgers van Marbles en Matthias Laqueur van Bossdata.


***


Chapters

00:00:00 - Start
00:00:24 - Intro
00:00:58 - Wie is Tom Herrijgers
00:01:29 - Wie is Matthias Laqueur
00:02:20 - Episode start
00:05:17 - Is het de moeite waard?
00:13:06 - Blijven werknemers langer?
00:23:01 - Aanpassingen in het hiring proces
00:27:44 - Vraag 1: foute mensen aantrekken
00:40:22 - Krijg je er iets voor terug
00:47:24 - Zelf loon bepalen
00:50:15 - Hoe (moeilijke) feedback geven
01:08:34 - Ontbrekende skills voor werknemers
01:13:15 - Conflicten met klanten
01:24:31 - Vraag 2: klanten heropvoeden
01:31:31 - Pricing volgens added value
01:35:59 - Werklast verdelen en beheersen
01:41:26 - Nood aan structuur
01:57:16 - Vraag 3: ideale organisatie
02:02:50 - Slot
02:03:40 - Outro


***


Tom Herrijgers doet waarin hij gelooft: opportuniteiten vinden, creëren en realiseren. Dat doet hij aan de hand van zijn visionair gedachtegoed, waar geluk op én naast de werkvloer altijd centraal staat. Hij was dan ook de eerste ondernemers van België die het personeel van zijn bedrijf Marbles toeliet om onbeperkt verlof te nemen. Tom is momenteel nog altijd actief bij Marbles en combineert dit met coaching van jonge ondernemers, met als doel het huidige HR- en ondernemerslandschap mensgericht te maken. Zijn humane manier van coachen richting geluk en zelfsturing, is een frisse wind in de wereld van ondernemen.

Matthias Laqueur staat aan het hoofd van BossData, een digital business analysis & advertising agency. Met zijn bedrijf wil Matthias kant en klare digital marketing oplossingen aanbieden aan de hand van jarenlange ervaring en onderbouwd met uitvoerige data analyses. Ook hij heeft doorheen de jaren besloten om zijn personeel meer vrijheden te geven om zo niet alleen een betere werksfeer te creëren maar ook om betere resultaten neer te kunnen zetten. Naast Bossdata is Matthias ook actief met Merkado, een onderneming waarmee bij bedrijven ondersteunt met het verkopen van producten op nationale en internationale marktplaatsen zoals Bol.com, Amazon en Zalando.

De podcast wordt gehost door Jan Oris, freelance PHP/Laravel developer uit Kortessem (Limburg) met meer dan 7 jaar ervaring als developer en als zelfstandige. In zijn onderneming Ixudra ontwikkelt hij PHP web applicaties als consultant of op projectbasis. Naast zijn freelance activiteiten is hij ook al jaren geïnteresseerd in en actief in de start-up cultuur op nationaal en internationaal niveau.


***


Genoten van de podcast? Vragen/feedback over wat er besproken is? Laat het ons zeker weten! Benieuwd naar updates en nieuwe afleveringen? Volg ons zeker op social media en je blijft altijd op de hoogte!

The Business Mindset Podcast
Website: https://businessmindset.be
E-mail: jan.oris@businessmindset.be
Twitter: https://twitter.com/BizzMindPodcast
Facebook: https://www.facebook.com/BusinessMindsetPodcast
Instagram: https://www.instagram.com/BusinessMindsetPodcast
YouTube: https://www.youtube.com/c/BusinessMindsetPodcast


***


Jan Oris
E-mail: jan.oris@ixudra.be
Website: https://ixudra.be
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/jan-oris-797a7bb
Twitter: https://twitter.com/ixudra
Facebook: https://www.facebook.com/Ixudra
Newsletter: https://sendfox.com/ixudra


Tom Herrijgers
Website: https://www.tomherrijgers.be
Website: https://www.marbles.be
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/tomherrijgers
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/marbles


Matthias Laqueur
Website: https://bossdata.be
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/matthiaslaqueur
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bossdata-is-awesomeSoundtrack:
District Four - Kevin MacLeod (https://www.incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0
http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/


★ Support this podcast on Patreon ★