Recruitment en HR voor freelancers en ondernemers

Welkom bij de tweede aflevering van de Business Mindset Podcast. In deze aflevering gaan we dieper in op Recruitment en Human Resources. We proberen te achterhalen hoe een recruiter te werk gaat, waar hij wel of niet op let en hoe je als freelancer je profiel zo interessant mogelijk kan maken voor een recruiter. Daarnaast schijnen we ook wat op hoe een bedrijf op zoek gaat naar werknemers en/or resources die het beste bij hun en hun missie passen. Gasten in deze episode: Lisa Gebbert en Peter Verboven
Welkom bij de tweede aflevering van de Business Mindset Podcast, waar we proberen om Belgische freelancers en zelfstandigen te helpen in hun onderneming door boeiende gesprekken over alle aspecten van de business.

In deze aflevering gaan we dieper in op Recruitment en Human Resources. We proberen te achterhalen hoe een recruiter te werk gaat, waar hij wel of niet op let en hoe je als freelancer je profiel zo interessant mogelijk kan maken voor een recruiter. Daarnaast schijnen we ook wat licht op hoe een bedrijf op zoek gaat naar werknemers en/or resources die het beste bij hun en hun missie passen.

Deze vraag probeer ik te beantwoorden met twee gasten: Lisa Gebbert en Peter Verboven.

Lisa Gebbert is een dynamische jonge vrouw die ik ontmoet heb op een meet-up voor freelancers in november 2019. Tijdens ons gesprek presenteerde ze ons met een schat aan informatie over recruitment en HR in het algemeen. Bijkomend is ze eind vorig jaar ook gestart met haar eigen onderneming waarmee ze probeert om bedrijven te ondersteunen met al hun behoeften op vlak van HR en administratie.

Peter Verboven is ingenieur van opleiding met bijkomende opleidingen in economie en rechten. Na zijn studies begon hij zijn carrière in consulting bij de Big4. Een aantal omzwervingen later kwam hij als consultant in de energiesector terecht en eind 2011 besloot hij om zelfstandige te worden. Niet veel later kriebelde het bij hem om te ondernemen en samen met zijn vennoot John-Sebastian Peeters richtte hij in 2014 Tactical Advisory Group op. Vandaag werkt hij enerzijds nog als consultant op verschillende opdrachten bij klanten, anderzijds bestuurt hij samen met zijn vennoot mee het bedrijf, waar hij nog altijd nauw betrokken is met het recruitment proces.

De podcast wordt gehost door Jan Oris, freelance PHP/Laravel developer uit Kortessem (Limburg) met meer dan 7 jaar ervaring als developer en als zelfstandige. In zijn onderneming Ixudra ontwikkelt hij PHP web applicaties als consultant of op projectbasis. Naast zijn freelance activiteiten is hij ook al jaren geïnteresseerd in en actief in de start-up cultuur op nationaal en internationaal niveau.

***

The Business Mindset Podcast

***

Jan Oris

Lisa Gebbert

Peter Verboven

***

Soundtrack:
District Four - Kevin MacLeod (https://incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0
http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/


★ Support this podcast on Patreon ★