Opbouwen van een merk

In deze aflevering hebben we het over het opbouwen van een merk. We bekijken wat de essentiële componenten van een merk zijn, hoe je het opbouwt en hoe je de ziel van je merk kunt bewaren over lange periodes. We bespreken dit onderwerp met twee merkexperten: Marnik D’Hoore van Bloovi en Harry Demey van LDV United.
Welkom bij de twintigste aflevering van de Business Mindset Podcast, waar we proberen om Belgische freelancers en zelfstandigen te helpen in hun onderneming door boeiende gesprekken over alle aspecten van de business.

In deze aflevering hebben we het over het opbouwen van een merk. We bekijken wat de essentiële componenten van een merk zijn, hoe je het opbouwt en hoe je de ziel van je merk kunt bewaren over lange periodes.

We bespreken dit onderwerp met twee merkexperten: Marnik D’Hoore en Harry Demey.

Marnik D’Hoore startte zijn ondernemerstraject in 1999 met het bedrijf Centralwide maar maakte al snel de overstap naar bSeen, één van de eerste online marketingbedrijven van België. Na 11 jaar fusioneerde bSeen in 2010 met Netlash (nu Duke & Grace), waarna Marnik zich al snel toelegde op zijn nieuwe merk Bloovi. Sinds 2012 is Bloovi in Vlaanderen en Nederland uitgegroeid tot een populair platform waarop elke dag content verschijnt. Daarnaast organiseert Bloovi ook boeiende events in binnen- en buitenland om ondernemers te helpen om hun eigen Blooming Vision waar te maken.

Harry Demey ging in 1981 initieel aan de slag als account manager maar richtte in 1990 zijn eigen communicatiebureau LDV United op. LDV positioneert zich als “people’s agency” en gebruikt al 30 jaar lang dezelfde tag line: “we create fans for brands”. Het bedrijf heeft momenteel 50 werknemers en heeft klanten zoals JBC, Devos-Lemmens, Stad Antwerpen en Schoenen Torfs. Naast zijn activiteiten bij LDV is Harry ook auteur van verschillende boeken en is hij investeerder en/of begeleider van startups zoals Cake, Kadonation en Planticus.

De podcast wordt gehost door Jan Oris, freelance PHP/Laravel developer uit Kortessem (Limburg) met meer dan 7 jaar ervaring als developer en als zelfstandige. In zijn onderneming Ixudra ontwikkelt hij PHP web applicaties als consultant of op projectbasis. Naast zijn freelance activiteiten is hij ook al jaren geïnteresseerd in en actief in de start-up cultuur op nationaal en internationaal niveau.


***


Genoten van de podcast? Vragen/feedback over wat er besproken is? Laat het ons zeker weten! Benieuwd naar updates en nieuwe afleveringen? Volg ons zeker op social media en je blijft altijd op de hoogte!

The Business Mindset Podcast
E-mail: jan.oris@businessmindset.be
Twitter: https://twitter.com/BizzMindPodcast
Facebook: https://www.facebook.com/BusinessMindsetPodcast
Instagram: https://www.instagram.com/BusinessMindsetPodcast
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCnO9Daof6DrIqA1hx1bU0Cw


***


Jan Oris
E-mail: jan.oris@ixudra.be
Website: https://ixudra.be
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/jan-oris-797a7bb
Twitter: https://twitter.com/ixudra
Facebook: https://www.facebook.com/Ixudra 
Newsletter: https://sendfox.com/ixudra


Marnik D’Hoore
Website: https://www.bloovi.be
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/marnikdhoore
Twitter: https://twitter.com/marnikdhoore
Instagram: https://www.instagram.com/marnikdhoore
Facebook: https://www.facebook.com/blooviBE
YouTube: https://www.youtube.com/c/BlooviBE
Newsletter: https://www.bloovi.be/newsletters


Harry Demey
Website: http://www.ldv.be
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/harry-demey-6bbab22
Twitter: https://twitter.com/kielserat
Instagram: https://www.instagram.com/kielserat
Facebook: https://www.facebook.com/ldvunitedSoundtrack: 
District Four - Kevin MacLeod (incompetech.com) 
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0
http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/


★ Support this podcast on Patreon ★