Ondernemen op YouTube

In deze aflevering spreken we over ondernemen op YouTube. We bekijken de meerwaarde van het platform zowel voor particulieren als bedrijven en hoe je dit als ondernemer in jouw voordeel kunt gebruiken. We voeren dit gesprek met twee mannen met jaren ervaring op YouTube: Sander Bauwens en Peter Minkjan.
Welkom bij de zeventiende aflevering van de Business Mindset Podcast, waar we proberen om Belgische freelancers en zelfstandigen te helpen in hun onderneming door boeiende gesprekken over alle aspecten van de business.

In deze aflevering spreken we over ondernemen op YouTube. We bekijken de meerwaarde van het platform zowel voor particulieren als bedrijven en hoe je dit als ondernemer in jouw voordeel kunt gebruiken.

We voeren dit gesprek met twee mannen met jaren ervaring op YouTube: Sander Bauwens en Peter Minkjan.

Sander Bauwens begon tijdens zijn studententijd met het uploaden van videos op YouTube, weliswaar meer uit noodzaak dan iets anders. Na 10 jaar had hij amper 50 subscribers en besloot hij zijn kans te wagen om van YouTube zijn hoofdberoep te maken. Zijn kanaal toen ontplofte één van zijn videos viraal ging met meer dan 190 miljoen views, en ondertussen is zijn kanaal het grootste channel van België met meer dan 623.000 subscribers.

Peter Minkjan studeerde marketing aan de universiteit van Groningen en werkte daarna jarenlang als zelfstandig adviseur socialmediastrategie bij RTL Nederland. In 2018 startte hij vervolgens met drie anderen het YouTube marketing agency Team5pm. Met dit bedrijf helpt hij merken en uitgevers om succesvol te zijn op YouTube door de combinatie van data-analyse, onderzoek, wetenschappelijke inzichten en een jarenlange ervaring. Team5pm is in drie jaar tijd gegroeid tot meer dan 75 medewerkers en werkt voor Nederlandse en internationale merken zoals Volkswagen, Pokerstars, GAMMA en Amazon Prime Video.

De podcast wordt gehost door Jan Oris, freelance PHP/Laravel developer uit Kortessem (Limburg) met meer dan 7 jaar ervaring als developer en als zelfstandige. In zijn onderneming Ixudra ontwikkelt hij PHP web applicaties als consultant of op projectbasis. Naast zijn freelance activiteiten is hij ook al jaren geïnteresseerd in en actief in de start-up cultuur op nationaal en internationaal niveau.


***


Genoten van de podcast? Vragen/feedback over wat er besproken is? Laat het ons zeker weten! Benieuwd naar updates en nieuwe afleveringen? Volg ons zeker op social media en je blijft altijd op de hoogte!

The Business Mindset Podcast
E-mail: jan.oris@businessmindset.be
Twitter: https://twitter.com/BizzMindPodcast
Facebook: https://www.facebook.com/BusinessMindsetPodcast
Instagram: https://www.instagram.com/BusinessMindsetPodcast
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCnO9Daof6DrIqA1hx1bU0Cw


***


Jan Oris
E-mail: jan.oris@ixudra.be
Website: https://ixudra.be
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/jan-oris-797a7bb
Twitter: https://twitter.com/ixudra
Facebook: https://www.facebook.com/Ixudra 
Newsletter: https://sendfox.com/ixudra


Sander Bauwens
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/sander-bauwens-70b01012b
Instagram: https://www.instagram.com/sander.bauwens
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100058167935421
YouTube: https://www.youtube.com/c/sanderbauwens1991


Peter Minkjan
Website: https://team5pm.com
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/peterminkjan
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/team5pm
Twitter: https://twitter.com/PeterMinkjan
Instagram: https://www.instagram.com/team5pm
Facebook: https://www.facebook.com/team5pm
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCV1Xby-HIJ0nkFRSPF9_tiwSoundtrack: 
District Four - Kevin MacLeod (incompetech.com) 
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0
http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/


★ Support this podcast on Patreon ★