Ondernemen met investeerders

In deze aflevering hebben we het over ondernemen met investeerders. We bespreken wat het betekent om met investeerders te werken, hoe je als ondernemer te werk moet gaan en welke voor- en nadelen daaraan verbonden zijn. Hiervoor doen we beroep op twee ondernemers: Geert Houben en Frédéric Vandenhende.
Welkom bij de vijfde aflevering van de Business Mindset Podcast, waar we proberen om Belgische freelancers en zelfstandigen te helpen in hun onderneming door boeiende gesprekken over alle aspecten van de business.

In deze aflevering hebben we het over ondernemen met investeerders. We bespreken wat het betekent om met investeerders te werken, hoe je als ondernemer te werk moet gaan en welke voor- en nadelen daaraan verbonden zijn.

Hiervoor doen we beroep op twee ondernemers: Geert Houben en Frédéric Vandenhende.

Geert Houben behaalde in 2004 zijn diploma master Informatica aan de Universiteit Hasselt.  In zijn eerste startup ontwikkelde hij een softwaretoepassing voor opticiens, dat werd verkocht aan de grootste Europese keten (Pearle). Daarna startte hij samen met een huisarts het product Cubigo, een softwareplatform in de zorgsector. Cubigo viel gedurende de volgende jaren herhaaldelijk in de prijzen en geselecteerd door Google Blackbox voor een exclusief bootcamp in Silicon Valley voor de 15 meest beloftevolle startups ter wereld. Momenteel is Cubigo vooral actief in Europa en Noord-Amerika, met onder meer kantoren in San Francisco en Toronto. In 2019  rondde het een Series A investeringsronde af van in totaal 9 miljoen euro, waarmee het onder andere Urbain Vandeurzen en LRM aan boord haalde.

Frédéric Vandenhende begon zijn carrière als vastgoedmakelaar in Gent. Na enkele jaren maakte hij de sprong als ondernemer met de oprichting van het investr.be, het beleggingsplatform voor investeerders in de vastgoed. Twee jaar later stapte hij in een nieuwe onderneming en stond hij mee aan de basis van ROOV, een personal finance app die zich richt op particulieren.

De podcast wordt gehost door Jan Oris, freelance PHP/Laravel developer uit Kortessem (Limburg) met meer dan 7 jaar ervaring als developer en als zelfstandige. In zijn onderneming Ixudra ontwikkelt hij PHP web applicaties als consultant of op projectbasis. Naast zijn freelance activiteiten is hij ook al jaren geïnteresseerd in en actief in de start-up cultuur op nationaal en internationaal niveau.


***


Genoten van de podcast? Vragen/feedback over wat er besproken is? Laat het ons zeker weten! Benieuwd naar updates en nieuwe afleveringen? Volg ons zeker op social media en je blijft altijd op de hoogte!

The Business Mindset Podcast
E-mail: jan.oris@businessmindset.be
Twitter: https://twitter.com/BizzMindPodcast
Facebook: https://www.facebook.com/BusinessMindsetPodcast
Instagram: https://www.instagram.com/BusinessMindsetPodcast
Youtube:


***


Jan Oris
E-mail: jan.oris@ixudra.be
Website: https://ixudra.be
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/jan-oris-797a7bb
Twitter: https://twitter.com/ixudra
Facebook: https://www.facebook.com/Ixudra
Newsletter: https://sendfox.com/ixudra


Geert Houben
Website: https://www.cubigo.com
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/geerthouben/
Twitter: https://twitter.com/houbeng
Instagram: https://www.instagram.com/houbengeert
Facebook: https://www.facebook.com/geert.houben.9/


Frédéric Vandenhende
Website: http://www.roov.app/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/fr%C3%A9d%C3%A9ric-vandenhende-a1a3077/
Facebook: https://www.facebook.com/roovappSoundtrack: 
District Four - Kevin MacLeod (incompetech.com) 
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0
http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/


★ Support this podcast on Patreon ★