Ondernemen in een niche

In deze aflevering bekijken we hoe het is om te ondernemen in een kleine niche. Specifiek zoomen we in op het verhaal van LuGus Studios, een game studio uit Hasselt. LuGus Studios ontstond bijna 10 jaar geleden met het doel om games te ontwikkelen. In België is dit echter slechts een heel beperkte markt, waardoor het niet altijd even makkelijk was voor LuGus. In dit gesprek gaan we dieper in op de goede en slechts momenten die zij meegemaakt hebben in hun traject. Om het verhaal van LuGus toe te lichten, zitten we aan tafel met 2 van de founders: Kevin Haelterman en Robin Marx.
Welkom bij de vierde aflevering van de Business Mindset Podcast, waar we proberen om Belgische freelancers en zelfstandigen te helpen in hun onderneming door boeiende gesprekken over alle aspecten van de business.

In deze aflevering bekijken we hoe het is om te ondernemen in een kleine niche. Specifiek zoomen we in op het verhaal van LuGus Studios, een game studio uit Hasselt. LuGus Studios ontstond bijna 10 jaar geleden met het doel om games te ontwikkelen. In België is dit echter slechts een heel beperkte markt, waardoor het niet altijd even makkelijk was voor LuGus. In dit gesprek gaan we dieper in op de goede en slechts momenten die zij meegemaakt hebben in hun traject.

Om het verhaal van LuGus toe te lichten, zitten we aan tafel met 2 van de founders: Kevin Haelterman en Robin Marx.

Kevin Haelterman wist al tijdens zijn studies dat hij games wilde maken. Deze interesse deelde hij met mede-student Tom Lissens en kort na zijn studies werd deze droom dan ook werkelijkheid met de oprichting van LuGus Studios. Het bedrijf bestaat ondertussen 10 jaar en heeft al wereldwijde faam behaald met eigen ontwikkelingen zoals Battle For Donetsk en de drone simulator Liftoff. Hij is ook heel actief binnen de Belgische games industrie en is lid van de Vlaamse game associatie (FLEGA) sinds 2016.

Robin Marx stapte na zijn studies samen met Kevin en Tom mee in het LuGus verhaal. Na drie jaar besloot hij echter het bedrijf te verlaten en voor een andere uitdaging te kiezen. Op dit moment is Robin bezig met zijn doctoraat in de informatie aan de UHasselt. In zijn onderzoek is hij voornamelijk bezig met nieuwe internetprotocols zoals HTTP/2, QUIC en HTTP/3 en bijhorende tools om deze protocols te ondersteunen.

De podcast wordt gehost door Jan Oris, freelance PHP/Laravel developer uit Kortessem (Limburg) met meer dan 7 jaar ervaring als developer en als zelfstandige. In zijn onderneming Ixudra ontwikkelt hij PHP web applicaties als consultant of op projectbasis. Naast zijn freelance activiteiten is hij ook al jaren geïnteresseerd in en actief in de start-up cultuur op nationaal en internationaal niveau.


***


Genoten van de podcast? Vragen/feedback over wat er besproken is? Laat het ons zeker weten! Benieuwd naar updates en nieuwe afleveringen? Volg ons zeker op social media en je blijft altijd op de hoogte!

Wil je zeker niks missen? Schrijf je dan in op mijn persoonlijke nieuwsbrief via https://sendfox.com/ixudra

The Business Mindset Podcast
E-mail: jan.oris@businessmindset.be
Twitter: https://twitter.com/BizzMindPodcast
Facebook: https://www.facebook.com/BusinessMindsetPodcast
Instagram: https://www.instagram.com/BusinessMindsetPodcast
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCnO9Daof6DrIqA1hx1bU0Cw


***


Jan Oris
E-mail: jan.oris@ixudra.be
Website: https://ixudra.be
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/jan-oris-797a7bb
Twitter: https://twitter.com/ixudra
Facebook: https://www.facebook.com/Ixudra
Newsletter: https://sendfox.com/ixudra


Kevin Haelterman
Website: https://www.lugus-studios.be
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/kevin-haelterman-a0699a6/
Facebook: https://www.facebook.com/LuGusStudios


Robin Marx
Twitter: https://twitter.com/programmingart
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/rmarxSoundtrack:
District Four - Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0
http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/


★ Support this podcast on Patreon ★