Investeren in start-ups

In deze aflevering keren we terug naar een onderwerp dat we reeds eerder besproken hebben: ondernemen met investeerders. Dit keer bekijken we het echter vanuit een ander perspectief, dat van de investeerder. We onderzoeken hoe zij te werk gaan bij het selecteren van een investering, hoe ze de waarde bepalen en hoe ze proberen om deze startup helpen om te slagen. We voeren dit gesprek met twee ervaren angel investors: Johnny Kegels van SGVO en Filip Smet van Road21.

Welkom bij de achttiende aflevering van de Business Mindset Podcast, waar we proberen om Belgische freelancers en zelfstandigen te helpen in hun onderneming door boeiende gesprekken over alle aspecten van de business.

In deze aflevering keren we terug naar een onderwerp dat we reeds eerder besproken hebben: ondernemen met investeerders. Dit keer bekijken we het echter vanuit een ander perspectief, dat van de investeerder. We onderzoeken hoe zij te werk gaan bij het selecteren van een investering, hoe ze de waarde bepalen en hoe ze proberen om deze startup helpen om te slagen.

We voeren dit gesprek met twee ervaren angel investors: Johnny Kegels en Filip Smet.

Johnny Kegels studeerde Handelswetenschappen aan de toenmalige Handelshogeschool in Antwerpen en startte reeds tijdens zijn studies het bedrijf PR Force, dat hij in de daarop volgende jaren deed uitgroeien tot één van de snelst groeiende bedrijven van België. In 2002 verkocht hij zijn onderneming aan een Britse beursgenoteerde groep en leidde vervolgens mee het Europese netwerk Trimedia voor zijn overnemer. In 2008 startte hij vervolgens zijn eigen investeringsbedrijf SGVO (Slim Geld Voor Ondernemers) en investeerde in verschillende bedrijven zoals OrthoGrow, GrowForce en Gimme.

Met de leuze "Wat heb je te verliezen?" is Filip Smet (32) op zijn 23e gesprongen in het ondernemerschap. Hij richtte zijn eigen softwarebedrijf Lemon op, wat al snel groeide tot 35 werknemers. Sinds vorig jaar is hij CEO van technologiegroep Road21. Met deze onderneming helpt hij andere ondernemers en ondernemingen groeien naar hun volle potentieel. Road21 omvat ondertussen meer dan 150 werknemers en stond aan de basis van startups zoals Rond.io, Stretch, Dynamitt en Noah.

De podcast wordt gehost door Jan Oris, freelance PHP/Laravel developer uit Kortessem (Limburg) met meer dan 7 jaar ervaring als developer en als zelfstandige. In zijn onderneming Ixudra ontwikkelt hij PHP web applicaties als consultant of op projectbasis. Naast zijn freelance activiteiten is hij ook al jaren geïnteresseerd in en actief in de start-up cultuur op nationaal en internationaal niveau.


***


Genoten van de podcast? Vragen/feedback over wat er besproken is? Laat het ons zeker weten! Benieuwd naar updates en nieuwe afleveringen? Volg ons zeker op social media en je blijft altijd op de hoogte!

The Business Mindset Podcast
E-mail: jan.oris@businessmindset.be
Twitter: https://twitter.com/BizzMindPodcast
Facebook: https://www.facebook.com/BusinessMindsetPodcast
Instagram: https://www.instagram.com/BusinessMindsetPodcast
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCnO9Daof6DrIqA1hx1bU0Cw


***


Jan Oris
E-mail: jan.oris@ixudra.be
Website: https://ixudra.be
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/jan-oris-797a7bb
Twitter: https://twitter.com/ixudra
Facebook: https://www.facebook.com/Ixudra 
Newsletter: https://sendfox.com/ixudra


Johnny Kegels
Website: http://www.sgvo.be
Website: https://www.ban.be
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/johnny-kegels-8684367
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/ban-vlaanderen
Twitter: https://twitter.com/BANVlaanderen
Instagram: https://www.instagram.com/banvlaanderen
Facebook: https://www.facebook.com/banvlaanderen
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCVpjzh7210crrOkpkaF8nBQ


Filip Smet
Website: https://road21.be
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/smetfilip
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/road21
Instagram: https://www.instagram.com/de_fiii_ 
Instagram: https://www.instagram.com/road21_family
Facebook: https://www.facebook.com/Road21FamilySoundtrack: 
District Four - Kevin MacLeod (incompetech.com) 
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0
http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/


★ Support this podcast on Patreon ★