Innoveren in de retail

In deze aflevering hebben we het over ondernemen en vooral innoveren in de retail industrie. Deze sector staat al geruime tijd onder druk als gevolg van de toename in online shopping, en de COVID crisis heeft de zaken uiteraard niet bepaald eenvoudiger gemaakt. In dit gesprek proberen we te achterhalen wat de toekomst is van deze sector en hoe je je winkel future proof kunt maken. We voeren dit gesprek met twee gekende ondernemers binnen de sector: Tim Gielen van Wave Of Engagement en Koen Wilssens van Runner's Lab.
Welkom bij de elfde aflevering van de Business Mindset Podcast, waar we proberen om Belgische freelancers en zelfstandigen te helpen in hun onderneming door boeiende gesprekken over alle aspecten van de business.

In deze aflevering hebben we het over ondernemen en vooral innoveren in de retail industrie. Deze sector staat al geruime tijd onder druk als gevolg van de toename in online shopping, en de COVID crisis heeft de zaken uiteraard niet bepaald eenvoudiger gemaakt. In dit gesprek proberen we te achterhalen wat de toekomst is van deze sector en hoe je je winkel future proof kunt maken.

We voeren dit gesprek met twee gekende ondernemers binnen de sector: Tim Gielen en Koen Wilssens.

Tim Gielen is een voormalig store en e-commerce manager die in 2019 de sprong heeft gewaagd als ondernemer. Met zijn bedrijf Wave of Engagement heeft hij als missie om een positieve wending te geven aan de toekomst van fysieke retail door het inspireren rond en het realiseren van winkels van de toekomst. Daarnaast is hij ook de host van de #teamretail podcast waarbij hij zijn kennis en ervaring deelt met alle mensen in de sector.

Koen Wilssens is een vroegere professionele loper die zijn roeping gevonden heeft in Runner’s Lab, de loopspeciaalzaak opgericht door zijn vader in 1980. Koen staat sinds 2009 aan het roer van Runner’s Lab een heeft sindsdien het concept uitgegroeid van 12 tot in totaal 45 werknemers in 4 verschillende locaties verspreid over Vlaanderen. 

De podcast wordt gehost door Jan Oris, freelance PHP/Laravel developer uit Kortessem (Limburg) met meer dan 7 jaar ervaring als developer en als zelfstandige. In zijn onderneming Ixudra ontwikkelt hij PHP web applicaties als consultant of op projectbasis. Naast zijn freelance activiteiten is hij ook al jaren geïnteresseerd in en actief in de start-up cultuur op nationaal en internationaal niveau.


***


Genoten van de podcast? Vragen/feedback over wat er besproken is? Laat het ons zeker weten! Benieuwd naar updates en nieuwe afleveringen? Volg ons zeker op social media en je blijft altijd op de hoogte!

The Business Mindset Podcast
E-mail: jan.oris@businessmindset.be
Twitter: https://twitter.com/BizzMindPodcast
Facebook: https://www.facebook.com/BusinessMindsetPodcast
Instagram: https://www.instagram.com/BusinessMindsetPodcast
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCnO9Daof6DrIqA1hx1bU0Cw


***


Jan Oris
E-mail: jan.oris@ixudra.be
Website: https://ixudra.be
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/jan-oris-797a7bb
Twitter: https://twitter.com/ixudra
Facebook: https://www.facebook.com/Ixudra 
Newsletter: https://sendfox.com/ixudra


Tim Gielen
Website: https://waveofengagement.com/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/tim-gielen/
Instagram: https://www.instagram.com/waveofengagement/
Facebook: https://www.facebook.com/waveofengagement


Koen Wilssens
Website: https://www.runnerslab.be/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/koen-wilssens-249369199/
Twitter: https://twitter.com/rslab
Instagram: https://www.instagram.com/runnerslab.be/
Facebook: https://www.facebook.com/runnerslab.beSoundtrack: 
District Four - Kevin MacLeod (incompetech.com) 
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0
http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/


★ Support this podcast on Patreon ★