Freelancer of ondernemer?

Welkom bij de eerste aflevering van de Business Mindset Podcast. In deze eerste aflevering wordt een belangrijke vraag behandeld die elke (beginnende) zelfstandige zich moet stellen: “ben ik een freelancer of een ondernemer?” Het antwoord op deze vraag kan een beslissende factor zijn bij het kiezen van de volgende stap, het volgende project of de manier waarop je te werk wilt gaan in je zelfstandige activiteiten. Gasten in deze aflevering: Steven Poelmans en Jim Reuten.
Welkom bij de eerste aflevering van de Business Mindset Podcast, waar we proberen om Belgische freelancers en zelfstandigen te helpen in hun onderneming door boeiende gesprekken over alle aspecten van de business.

In deze eerste aflevering wordt een belangrijke vraag behandeld die elke (beginnende) zelfstandige zich moet stellen: “ben ik een freelancer of een ondernemer?” Het antwoord op deze vraag kan een beslissende factor zijn bij het kiezen van de volgende stap, het volgende project of de manier waarop je te werk wilt gaan in je zelfstandige activiteiten.

Deze vraag wordt behandeld samen met twee gasten: Steven Poelmans en Jim Reuten.

Steven Poelmans begon zijn carrière als zelfstandige in bijberoep, als aanvulling op zijn werk als web developer. Na drie jaar zette hij echter de stap naar voltijds freelance developer. Steven werd echter gepassioneerd door ondernemen en begon in 2015 met een start-up in de healthcare sector. Een jaar geleden heeft hij dan het roer volledig omgegooid en is hij zich voltijds gaan concentreren op ondernemen. Met zijn nieuw concept “Verhaal Digitaal” helpt hij ondernemers met het neerzetten van een ideaal bedrijf en het maken en lanceren van een waardevol online en offline aanbod. Hierbij richt hij zicht op ondernemers die vanuit bezieling en flow willen ondernemen, op een manier dat bij hun past.

Jim Reuten daarentegen is pas 23 jaar en studeerde vorig jaar af als online marketeer. Een groentje op de markt dus, maar ondernemen is hem helemaal niet onbekend. Hij is ongelooflijk gedreven en is al verschillende jaren actief als marketeer bij de webshop van een vriend. Na lang te twijfelen of hij al dan niet zou starten als freelancer, heeft hij uiteindelijk besloten om in eerste instantie aan de slag te gaan als online marketeer op de payroll bij Yappa uit Bilzen. Jim lag tenslotte mee aan de basis van deze podcast door het originele idee op tafel te gooien tijdens een meetup voor freelancers eind vorig jaar.

De podcast wordt gehost door Jan Oris, freelance PHP/Laravel developer uit Kortessem (Limburg) met meer dan 7 jaar ervaring als developer en als zelfstandige. In zijn onderneming Ixudra ontwikkelt hij PHP web applicaties als consultant of op projectbasis. Naast zijn freelance activiteiten is hij ook al jaren geïnteresseerd in en actief in de start-up cultuur op nationaal en internationaal niveau.

***

Genoten van de podcast? Vragen/feedback over wat er besproken is? Laat het ons zeker weten! Benieuwd naar updates en nieuwe afleveringen? Volg ons zeker op social media en je blijft altijd op de hoogte!

The Business Mindset Podcast

***

Jan Oris

Steven Poelmans

Jim Reuten


***

Soundtrack:
District Four - Kevin MacLeod (https://incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0
http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/


★ Support this podcast on Patreon ★