Crowdfunding

In deze aflevering hebben we het over crowdfunding. We gaan in detail over de verschillende soorten crowdfunding, de verschillende platformen waar je dit kan opstarten en hoe je zo'n campagne het beste aanpakt om succesvol te zijn. We voeren dit gesprek met twee experten op het vlak van crowdfunding: Matthias Browaeys en Nathalie De Schepper.
Welkom bij de zestiende aflevering van de Business Mindset Podcast, waar we proberen om Belgische freelancers en zelfstandigen te helpen in hun onderneming door boeiende gesprekken over alle aspecten van de business.

In deze aflevering hebben we het over crowdfunding. We gaan in detail over de verschillende soorten crowdfunding, de verschillende platformen waar je dit kan opstarten en hoe je zo'n campagne het beste aanpakt om succesvol te zijn.

We voeren dit gesprek met twee experten op het vlak van crowdfunding: Matthias Browaeys en Nathalie De Schepper.

Matthias Browaeys begon ondernemersverhaal tijdens zijn opleiding kmo-management aan de Gentse Arteveldehogeschool. Na zijn opleiding startte Matthias samen met Aelbrecht Van Damme het bedrijf WinWinner, waarmee hij probeert om bedrijven te helpen met het ophalen van crowdfunding. Enkele jaren later stond hij vervolgens mee aan de basis van The Harbour, een bedrijf met als doel om andere start-ups te laten groeien op zowel financieel, juridisch als strategisch vlak.

Nathalie De Schepper is startersadviseur en crowdfundingexpert bij Voka Antwerpen-Waasland. Daar begeleid ze bedrijven uit verschillende industrieën bij het opstarten van hun bedrijf en in hun zoektocht naar financiering. Daarnaast is ze founder van het modelabel Tiny Dreams, een label dat focust op kleine vrouwen. Haar eerste collectie financierde ze zelf ook met een crowdfundingcampagne. Tot slot is ook actief als docent ondernemerschap op de AP Hogeschool en de Karel de Grote Hogeschool, en publiceert ze deze zomer een boek over crowdfunding in België.

De podcast wordt gehost door Jan Oris, freelance PHP/Laravel developer uit Kortessem (Limburg) met meer dan 7 jaar ervaring als developer en als zelfstandige. In zijn onderneming Ixudra ontwikkelt hij PHP web applicaties als consultant of op projectbasis. Naast zijn freelance activiteiten is hij ook al jaren geïnteresseerd in en actief in de start-up cultuur op nationaal en internationaal niveau.


***


Genoten van de podcast? Vragen/feedback over wat er besproken is? Laat het ons zeker weten! Benieuwd naar updates en nieuwe afleveringen? Volg ons zeker op social media en je blijft altijd op de hoogte!

The Business Mindset Podcast
E-mail: jan.oris@businessmindset.be
Twitter: https://twitter.com/BizzMindPodcast
Facebook: https://www.facebook.com/BusinessMindsetPodcast
Instagram: https://www.instagram.com/BusinessMindsetPodcast
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCnO9Daof6DrIqA1hx1bU0Cw


***


Jan Oris
E-mail: jan.oris@ixudra.be
Website: https://ixudra.be
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/jan-oris-797a7bb
Twitter: https://twitter.com/ixudra
Facebook: https://www.facebook.com/Ixudra 
Newsletter: https://sendfox.com/ixudra


Matthias Browaeys
Website: https://www.winwinner.be
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/matthiasbrowaeys
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/winwinner
Twitter: https://twitter.com/winwinnercrowd
Instagram: https://www.instagram.com/matthiasbrowaeys
Facebook: https://www.facebook.com/winwinner
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCYH2wjxVf1geRHfRV0HHlNg

Nathalie De Schepper
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/nathalie-de-schepper
Instagram: @nathaliedschepper
Facebook: https://www.facebook.com/nathalie.deschepper.37Soundtrack: 
District Four - Kevin MacLeod (incompetech.com) 
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0
http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/


★ Support this podcast on Patreon ★